Prefectul Bucurestiului anunta schimbari de restrictii in capitala  Romaniei

Intre noutati este aceea de a nu mai fi necesara prezentarea certificatului digital pentru  accesul in zonele alimentare din mall uri, acestora revenindu-le sarcina de a separa spatiile de acces la magazine.

Nu vor mai exista doua praguri de contaminare , 1 si 3 , se va pastra doar pragul de 3 la 10 000 de locuitori, cu atat mai mult cu cat varianta  Omicron este mai usoara si se poate contacta si prin aer, deci este foarte probabil ca sa ramana ridicat in statistici numarul celor contaminati.

Prefectul capitalei, Alexandra Vacaru, a facut apel la bucuresteni sa nu se mai prezinte la spitale sau sa nu mai apeleze la ambulante daca formele sunt usoare si nu este strict necesar.

In ultima perioada, aproape jumatate dintre cazurile de Omicron din Romania au fost inregistrate in capitala. Chiar daca simt nevoia sa se testeze, bucurestenii au fost indrumati catre medicii de familie, prefectul capitalei afirmand ca se poate merge la orice medic de familie pentru testare, varianta care avantajeaza si romanii din diaspora, care se afla in Bucuresti sau tranziteaza capitala.

sursa foto : MAI, Institutia Prefectului

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply