Polonia intră în carantină naţională după Crăciun

Polonia va intra în carantină naţională începând cu 28 decembrie, situaţie care va dura până în data de 17 ianuarie 2021 şi care presupune închiderea tuturor hotelurilor, a pârtiilor de schi şi a mallurilor, a precizat joi ministrul polon al sănătăţii, Adam Niedzielski.

Sistemul de sănătate al Poloniei a depus eforturi susţinute de gestionare a celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, cazurile zilnice de infectare ajungând şi la 27.000, în noiembrie.

Ministrul Niedzielski a avertizat că în noul an este posibil un al treilea val epidemic şi a îndemnat polonezii să rămână vigilenţi.

„Fac apel la toţi polonezii să fie responsabili cu ei înşişi şi cu cei dragi ai lor – dar ştiu că aceste apeluri nu sunt de ajutor”, a declarat Adam Niedzielski.

Oficialul polon a precizat că în noaptea de Anul Nou va fi impusă o restricţie de circulaţie între orele 7 p.m. şi 6 a.m., iar cei care se întorc din străinătate cu transportul public vor fi nevoiţi să intre în carantină pentru o perioadă de 10 zile.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply