Politician italian, mesaj revoltător la adresa românilor: „Persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi“

Un consilier municipal al orașului Pavia, a reușit să stârnească o adevărată controversă după ce a postat un mesaj ofensator la adresa românilor, a francezilor şi a napoletanilor. Pe o rețea de socializare, Niccolò Fraschini, a postat un mesaj în care afirma că nu acceptă lecții de igienă de la ,,persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi“.
Postarea a fost făcută în contextul răspândirii noului coronavirus.

„Noi, cei din Lombardia, suntem ţinuţi la distanţă cu greaţă de persoane care trăiesc în mijlocul gunoaielor, sau nu au bidet şi de persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi.
De la aceste persoane nu acceptăm lecţii de igienă. Staţi liniştiţi, când se va termina totul rolurile se vor inversa”, a fost postarea lui Niccolò Fraschini, care e şi purtător de cuvânt în cadrul Regiunii Lombardia.

Cu toate că postarea a fost ștearsă, aceasta a reușit să se viralizeze și să stârnească un val de critici, mai ales din partea italienilor. Într-un comentariu publicat la postarea cu pricina, o utilizatoare l-a întrebat Niccolò la cine face referire, iar consilierul a specificat că se referă „la napoletani, francezi şi români”

Această ieșire nu a fost trecută cu vederea nici de primarul orașului Pavia care s-a declarat indignat de declarațiile făcute de Niccolò Fraschini.

În replică Ambasada României în Italia a postat de asemenea un mesaj:

„În contextul unei nefericite opinii exprimate pe o rețea de socializare de către un reprezentant al autorităților locale italiene, care ulterior a fost reconsiderată, ne exprimăm dezacordul față de astfel de gesturi care creează dezbinare, într-un moment în care avem nevoie de și mai multă solidaritate. Declarațiile cu tentă xenofobă nu oferă soluții crizei.

Boala nu are naționalitate, iar gândurile noastre de susținere au fost adresate deopotrivă comunității italiene și celei românești.

În astfel de situații cooperarea și înțelegerea reciprocă a măsurilor luate de fiecare stat pentru blocarea propagării virusului, schimbul de date și elaborarea unor strategii de relansare economică, după regresul acestei crize vremelnice, sunt mult mai importante decât o polemică sterilă care provoacă antagonizare, în locul încrederii și optimismului de care avem nevoie. Subscriem, de asemenea, afirmațiilor Primarului din Pavia, Fabrizio Fracassi, și ne manifestăm încă o dată solidaritatea față de cei încercați de aceste momente dificile”, se arată în mesajul postat de reprezentanții Ambasadei, pe pagina de socializare.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply