Planul guvernului Marii Britanii, criticat pentru lipsa de claritate

Planul guvernului Marii Britanii, privind relaxarea restricţiilor impuse pe fondul epidemiei de COVID-19, a fost criticat pentru lipsa de claritate.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat duminică noul slogan al perioadei, „Rămâi vigilent”, şi un calendar al relaxării unor restricţii.

Acesta a declarat că unele persoane ar putea să se întoarcă rapid la serviciu, iar exerciţiile în aer liber sunt acum permise pentru toţi.

Luni însă, ministrul britanic de externe, Dominic Raab, în cadrul unui interviu acordat BBC, a discutat mai multe puncte din planul relaxărilor.

Astfel, premierul Boris Johnson a modificat mesajul de „Stai acasă” în „Rămâi vigilent”, dar numai pentru Anglia, punând mesajul în contradicţie cu celelalte trei ţări constituente ale Marii Britanii, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord, unde sunt în vigoare interdicţiile până în data de 28 mai.

Oficiali ai celor trei ţări au declarat că nu a existat niciun fel de coordonare între guvernele locale şi Downing Street cu privire la noul slogan şi că vor continua să transmită cetăţenilor mesajul „Stai acasă”.

Pe de altă parte, Boris Johnson a spus că muncitorii care nu pot lucra de acasă, precum cei din construcţii şi industria manufacturieră, se pot întoarce la serviciu începând de luni, dar ar fi foarte bine dacă ar evita transportul în comun, acolo unde este posibil.

Dominic Raab a contrazis aceste declaraţii, afirmând pentru BBC că muncitorii se pot întoarce la lucru începând de miercuri. Oficialul britanic a refuzat să spună dacă angajaţii pot părăsi locurile de muncă pe care le consideră nesigure în privinţa protecţiei faţă de infecţia cu coronavirus.

Premierul Johnson a mai anunţat că toţi călătorii care intră în Marea Britanie vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile, dar nu este foarte clar când anume vor intra în vigoare aceste măsuri şi dacă se aplică şi călătorilor care vin din Franţa.

Dominic Raab a fost incapabil să răspundă la această întrebare şi nu a putut răspunde nici la întrebarea dacă măsurile se aplică numai pe aeroporturi.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply