Pfizer a încheiat studiul clinic pentru vaccinul COVID-19

Compania Pfizer a anunţat că rezultatele finale ale studiului privind vaccinul său COVID-19 arată că acesta este eficient în proporţie de 95% şi întruneşte datele de siguranţă pe o perioadă de două luni, iar în câteva zile va solicita autorizaţie de urgenţă în Statele Unite.

Producătorul de medicamente afirmă că eficacitatea vaccinului dezvoltat în colaborare cu partenerul german, BioNTech, este constantă în grupe diferite de vârstă şi etnie şi că nu există efecte adverse majore, ceea ce semnalează faptul că imunizarea cu acest vaccin poate fi folosită la scară largă, în întreaga lume.

Eficacitatea la adulţii peste 65 de ani – o categorie vulnerabilă în faţa virusului – este de peste 94%. Analiza finală survine la doar o săptămână după ce rezultatele preliminare indicau o eficienţă a virusului de peste 90%.

Luni, compania Moderna Inc a dezvăluit date preliminare ale vaccinului pe care îl dezvoltă, ce a demonstrat o eficienţă similară cu produsul Pfizer.

Dintre zecile de companii şi grupuri de cercetare care concurează în dezvoltarea unor vaccinuri împotriva COVID-19, următoarele date sunt aşteptate în noiembrie sau decembrie de la AstraZeneca Plc şi Universitatea Oxford. De asemenea, şi compania Johnson & Johnson a anunţat că este pe cale să anunţe în acest an date privind vaccinul său.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply