Peste jumătate din populaţia Angliei va fi afectată de noile restricţii

Peste jumătate din populaţia Angliei va fi afectată, din această noapte, de noile restricţii impuse de autorităţi. Dublarea numărului de infectări cu noul coronavirus din ultima săptămână a determinat guvernul să descurajeze contactele între oameni, iar măsurile li se aplică inclusiv londonezilor.

Persoane din familii diferite nu mai au voie să se întâlnească în spaţii închise, cum ar fi locuinţe private sau restaurante.

Matt Hancock, ministrul sănătăţii: „Ştiu că aceste măsuri nu sunt uşoare, dar, în acelaşi timp, ştiu că sunt vitale. Răspunsul la această pandemie fără precedent implică decizii dificile, printre cele mai dificile, pe care orice guvern trebuie să le ia pe timp de pace.”

Situaţia este mult mai gravă în nordul Angliei. Liverpool a introdus deja nivelul de alertă foarte înalt, care înseamnă că oameni din familii diferite nu mai voie să se întâlnească nici înăuntru, nici afară, iar restaurantele şi pub-urile sunt închise.

Primarul din Manchester, Andy Burnham, refuză însă să aplice aceleaşi restricţii, deşi situaţia pandemică ar impune acest lucru, dacă guvernul nu oferă mai mulţi bani celor afectaţi de aceste măsuri.

Guvernul va plăti două treimi din salariile celor care nu pot merge la serviciu din cauza pandemiei, însă primarul din Machester susţine că mulţi dintre cei afectaţi au salariul minim pe economie şi nu pot trăi cu ajutoarele oferite de stat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply