Peste 400.000 de locuri de munca in Germania disponibile pentru romani

Masuri pentru atragerea imigrantilor

   Fortele politice din Germania implementeaza masuri pentru a atrage forta de munca din alte tari in contextul in care lipsa muncitorilor calificati devine acuta.

In acordul de coaliție, principalele partide au convenit asupra necesitatii implementarii unor măsuri precum un sistem de puncte pentru specialiști și creșterea salariului minim la 12 euro pe oră. Toate acestea, spera guvernantii vor face mai atractive ofertele de munca din aceasta tara.Tot mai multe state europene se plang de lipsa personalului calificat care destabilizeaza anumite sectoare economice iar pandemia si restrictiile de circulatie au ingreunat situatia.

„Lipsa de muncitori calificați a devenit atât de gravă, încât încetinește dramatic economia noastră”, a declarat Christian Duerr, liderul parlamentar al partidului Democraților Liberi (FDP).

Locuri de munca vacante si domenii

Institutul Economic German estimează că este nevoie de cel putin 400.000 de lucratori calificati straini pentru a acoperi necesarul de locuri de munca disponibile . Numai in 2021, Germania a pierdut peste 300.000 de persoane pentru ca este un decalaj foarte mare intre numarul celor care se pensioneaza si numarul tinerilor care intra pe piata muncii.Iar cifrele se arata sumbre pentru viitor estimandu-se ca  pana in 2029 numarul se va mari la peste 650.000  iar în 2030 nevoia de personal va fi de aproximativ 5 milioane.

Lipsa specialistilor se resimte acut in multe domenii: ingrijire, logistica, agricultura si chiar in mediul universitar.Guvernul va oferi cursuri pentru a susţine integrarea migranţilor şi  facilitarea  accesului rapid la educaţie pentru copiii acestora.

In 2021 aproximativ 270 000 de lucrători din România au mers să muncească în Germania, arata statisticile oficiale.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply