Peste 1200 de tineri din Diaspora vin în vacanţă în tabără în România

             Peste 1200 de elevi, studenți și tineri din 17 state, atât din comunitățile istorice, cât și din diaspora vor avea parte timp de cinci săptămâni de momente de neuitat cu ajutorul profesorilor și voluntarilor care susțin consolidarea identității românești prin aprofundarea cunoştinţelor de limbă română.

            Cea de-a 13-a ediție a programului de tabere ARC a debutat săptămâna aceasta  la Sângeorz-Băi, fiind organizată de Departamentul pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei.

          “Mă bucur că, după aproape doi ani, reușim să fim împreună, astăzi, pentru a sărbători și a aduce un omagiu limbii, culturii și tradițiilor românești. Pentru că atunci când vorbim de taberele ARC, vorbim despre iubirea pentru limba română, iubirea de țara – mamă și nu în ultimul rând, despre dorul de acasă, pentru că, nu-i așa, oriunde ne-am afla, România este casa noastră, a celor de aici și a tuturor celor care am trăit sau trăim departe “, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

           Taberele ARC au menirea să faciliteaze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice, dar şi tinerii din diaspora prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, care este foarte importantă în promovarea imaginii României.

          Timp de cinci săptămâni, elevi și tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franța, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada, SUA și Irlanda de Nord vor participa la ateliere de limba română și își vor aprofunda cunoștintele de cultură, istorie, geografie și civilizație românească. În plus, le-am pregătit tinerilor și excursii la obiectivele culturale și turistice din zonă.

Credit info si foto: http://dprp.gov.ro/web/lansarea-programului-de-tabere-arc-2022/

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply