În această perioadă nu trebuie să lipsească din alimentația noastră fructele, legumele, alimente bogate în proteine. Consumul de dulciuri și făinoase ar trebui limitate.
Alcoolul ar trebui consumat „cu măsură”, iar fumătorii ar trebuie să se gândească serios să renunțe la fumat, întrucât este un factor de risc pentru infecţia cu coronavirus.
Raţia calorică ar trebui redusă cu aproximativ o cincime, adică porţiile ar trebui să fie cu 20% mai mici pentru o persoană care stă în casă.
În condiţii de stres, unii oameni dezvoltă tulburări de comportament alimentar şi au tendinţa de a mânca în exces, nu de foame, ci pentru a se consola.
Persoanele care stau în casă pot reduce aportul de calorii, iar ciorbele şi supele ar trebui să nu lipsească din meniu. De asemenea, salatele nu ar trebui să lipsească din alimentația de zi cu zi.
Nu trebuie să uităm că avem nevoie de o gândire pozitivă. Chiar dacă suntem într-o situație grea, zâmbetul nu ar trebui să lipsească. Există activități care pot să vă facă fericiți sau hobbi-uri care vă împlinesc sufletește. Să nu uităm că sportul ne dă, de fiecare dată, o stare de bine.