OMS pune în gardă Europa

În timp ce ţările europene relaxează restricţiile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă guvernele să nu lase garda jos.

Într-un interviu acordat publicaţiei „Telegraph”, director regional al OMS în Europa, Hans Kluge, a declarat că, iarna viitoare, Bătrânul Continent ar trebui să se confrunte cu un al doilea val de coronavirus potenţial mai rău decât primul, în ceea ce priveşte decesele.

Ţările ar trebui să se pregătească şi să nu sărbătorească, a subliniat Kluge, care a adăugat că este foarte îngrijorat cu privire la un al doilea val: „La iarnă am putea avea un val de COVID şi un val de gripă sezonieră sau rujeolă. Acum doi ani, 500.000 de copii nu au primit prima doză de vaccin împotriva rujeolei”, a afirmat Kluge.

În Marea Britanie, toţi rezidenţii şi personalul din azile vor fi testaţi „de acum până la începutul lunii iunie”, a anunţat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, care a apărat decizia Guvernului de a relaxa restricţiile, în ciuda faptului că valoarea R0 a crescut din nou în ultimele zile.

„Ultimele date arată că R0 este cuprins între 0,7 şi 1. Nu este mai mare de 1″, a spus Hancock în conferinţa zilnică a reprezentanţii presei.

În Spania, deşi situaţia s-a îmbunătăţit, Comunitatea Madrid şi oraşul Barcelona vor rămâne în faza zero, deşi unele activităţi se pot relua şi aici: magazinele cu mai puţin de 400 de metri pătraţi, de exemplu, vor putea redeschide fără programare.

Atât Madridul, cât şi Barcelona vor trebui să aştepte până pe 25 mai pentru o relaxare suplimentară a restricţiilor.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply