O posibilă creştere cu peste 50% a deceselor de cancer în următoarele 12 luni, în Marea Britanie

Restricţiile impuse în Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19 ar putea duce la 18.000 de decese suplimentare de cancer anul următor din cauza lipsei testării şi diagnosticării şi amânării tratamentelor, conform unui studiu realizat de centrul de cercetări pentru sănătate DATA-CAN şi University College London (UCL).

Datele colectate arată o scădere de 76% a trimiterilor la spitale de specialitate şi de 60% a programărilor pentru chimioterapie.

„Constatările noastre demonstrează un mare potenţial de consecinţe neintenţionate ale răspunsului la pandemia de COVID-19 şi care i-ar putea afecta negativ pe pacienţii cu cancer şi alte probleme medicale”, a subliniat autorul principal al studiului, Alvina Lai, de la Institutul de informatică medicală al UCL, insistând că este „vital ca aceşti pacienţi să fie recunoscuţi ca fiind vulnerabili şi să beneficieze de o îngrijire adecvată”.

„Impactul general al situaţiei de urgenţă cu COVID-19 asupra deceselor în rândul pacienţilor cu cancer ar putea fi substanţial”, a spus Harry Hemingway, profesor de epidemiologie clinică şi directorul Institutului de informatică medicală al UCL.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply