O asistentă româncă, de 7 zile încontinuu la muncă, din cauza coronavirusului

coronavirus infectie diaspora coronavirus infectie diaspora

Românca împreună cu alți doi asistenți italieni sunt singurii din spitalul Codogno care mai lucrează pe secția de Medicină internă unde au fost internați bolnavi sau suspecți cu coronavirus. Cei trei asistenți au intrat în tură în seara de 20 februarie, iar de atunci au fost nevoiți să rămână în tură.

S-a ajuns în această situație, deoarece persoane care deși nu au fost infectate, refuză să vină la muncă de frica coronavirusului.

În cadrul secţiei de Medicină internă, pe 20 februarie, a fost internat „pacientul 1″ din Italia, înainte să fie diagnosticat cu coronavirus. În momentul internării, bărbatul a transmis virusul atât cadrelor medicale, cât și altor pacienţi cu care a intrat în contact. Practic, din acel moment secţia de medicină internă a devenit, centrul „zonei roşii” din Lombardia, de unde a pornit epidemia, informează Corriere della Sera.

„Există un bărbat şi două femei în spitalul din Codogno care ar merita o medalie pentru valoare civică. Pentru că au rezistat la oboseală, la distanță faţă de familii şi la amărăciunea de a şti că au fost abandonaţi de colegii care ar fi trebuit să-i înlocuiască, timp de o săptămână.”, mai scrie Corriere della Sera.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply