Numărul infecţiilor cu COVID-19 rămâne foarte ridicat în Anglia

Aproape 1.400.000 de britanici au fost diagnosticaţi până acum cu coronavirus şi peste 52.000 de persoane au decedat de la începutul pandemiei. Carantina naţională din Anglia, introdusă acum aproape două săptămâni, urmăreşte să oprească răspândirea virusului.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a făcut o medie a situaţiei din ultima săptămână, care arată îngrijorător: „Media infectărilor noi este acum de 25.329 de cazuri pe zi, în această săptămână faţă de 22.443 de cazuri pe zi, săptămâna trecută. În ultima săptămână am avut în medie 413 decese pe zi, din nou în creştere faţă de săptămâna trecută.”

În acest moment în Anglia doar şcolile şi magazinele esenţiale sunt deschise, restul sectoarelor economice fiind total sau parţial închise până în 2 decembrie, când ar urma să se încheie carantina naţională.

În acest moment, autorităţile britanice spun că nu pot garanta că va fi ridicată carantina la începutul lunii decembrie. Ministrul sănătăţii declară că dacă numărul infectărilor va scădea în următoarele două săptămâni carantina va fi ridicată, însă ia va fi înlocuită imediat cu restricţii la nivel local.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply