Nucile, mai benefice pentru inimă decât pentru creier

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au constatat că nucile sunt foarte benefice pentru inimă. Mult timp s-a crezut că nucile sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru menţinerea funcţiei creierului.

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că acest lucru nu este în întregime adevărat. Potrivit acestora, nucile sunt mult mai utile pentru inimă.

Spre deosebire de alte fructe cu coaja lemnoasă, nucile îmbunătăţesc profilul lipidic şi reduc riscul bolilor de inimă. Proprietăţile benefice ale nucilor se datorează compoziţiei lor nutritive specifice, a explicat Martha Ferre, doctor în ştiinţe medicale la Harvard School of Public Health.

S-a demonstrat că nucile au un conţinut semnificativ mai mare de fitochimice şi grăsimi monosaturate sănătoase şi sunt deosebit de bogate în acizi graşi esenţiali omega-3, pe care organismul uman nu îi poate sintetiza de unul singur.

Expertul a adăugat că nucile sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre, au proprietăţi antioxidante puternice, normalizează nivelul colesterolului şi au efecte antiinflamatorii.

Marta Ferre a ajuns la aceste concluzii împreună cu colegii săi spanioli, rezumând rezultatele unui studiu pe termen lung lansat în 2013, la care au fost invitaţi să participe peste 7.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 55 şi 90 de ani.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că doar trei porţii de nuci pe săptămână (o porţie – 28 g) reduc riscul de deces din diferite cauze cu 45%, iar mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare scade cu 55%.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply