Nu este recomandat să dormim cu smartphone-ul alături de noi

Pe perioada somnului, smartphone-ul este mai bine să fie pus cât mai departe de corpul uman, a arătat medicul neurolog Maria Ignatova.

„Lumina albastră a ecranului smartphone-ului afectează negativ ochii, ritmul biologic, provoacă insomnie, dureri de cap, scade eficiența muncii, apar tulburări de memorie și provoacă apariția unor boli distrofice ale ochilor”, a arătat medicul, citat de agenția „Praym”.

Unele persoane au dezvoltat dependență de gadget-uri, doresc să le păstreze în raza vizuală, a arătat specialistul. Specialistul a explicat că în timpul somnului smarthfone-ul trebuie așezat la o distanță de minim doi metri de pat, iar gadget-ul trebuie deconectat de la rețea.

Maria Ignatova a arătat că în prezent nu a fost demonstrată influența negativă a acestei radiații de la smartphone-uri. Cu toate acestea, a subliniat neurologul rus, se știe că radiația de radiofrecvență ale altor gadget-uri este absorbită de țesuturile corpului uman și are un efect negativ asupra organismului uman.

Dintre consecințe expertul a amintit de evoluția tulburărilor neurologice, riscul de infertilitate și de boli oncologice.

La câmpurile electromagnetice sunt sensibili în special copiii, persoanele care suferă de tulburări ale funcționării sistemului cardiovascular și ale sistemului nervos, precum și femeile însărcinate.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply