Noile tendinţe în decoraţiunile de Crăciun

Cu trecerea anilor, culorile tradiționale de Crăciun nu își pierd valoarea, însă alte nuanțe își fac apariția în peisajul sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, în ceea ce privește decorațiunile de Crăciun, culorile actuale sunt roz, ecru, zmeură, vişiniu.

„Din ce în ce mai multe jucării atipice şi artistice, pomi de Crăciun şi diverse ornamente intră pe piaţă şi decorează casele. Spiriduşii de Crăciun sunt foarte căutaţi şi moderni, iar ghirlandele au devenit desuete”, a declarat Vania Gheorghieva, proprietarul unui magazin de decoraţiuni din Bulgaria.

„Oamenii încep să fie atraşi de lucrurile netradiţionale şi cel puţin un colţ al locuinţelor lor va fi decorat în culoarea roz. Culorile tradiţionale pentru Crăciun rămân roşu, verde, auriu. Anul acesta, podoabele de Crăciun nu sunt prea strălucitoare, tendinţa fiind mai mult spre lucruri naturale, mult lemn, ţesături, materiale naturale.

Din ce în ce mai multe familii împodobesc brazi artificiali, iar ghirlandele sunt din ce în ce mai puţin utilizate la decorarea lor, pentru nu mai sunt moderne, fiind înlocuite cu luminiţe şi panglici. Oamenii folosesc de obicei vechile decoraţiuni şi adaugă puţine podoabe noi, în fiecare an.

Au fost ani în care se înlocuiau toate decoraţiunile, în funcţie de culoarea sezonului. Acum, se cumpără mai ales cadouri şi mai puţin ornamente pentru împodobitul brazilor şi caselor”, a precizat Gheorghieva.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply