Noi restricţii în Italia

Guvernul Italiei pregăteşte noi restricţii după creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile. Autorităţile au impus deja obligativitatea măştii în aer liber şi au prelungit starea de urgenţă până la 31 ianuarie.

În schimb, la recomandarea Comitetului tehnic şi ştiinţific italian, care sfătuieşte guvernul în combaterea epidemiei, ar putea fi redusă perioada de carantină, o măsură care îi priveşte şi pe românii care merg în Italia.

Ministrul de externe, Luigi Di Maio, anunţă că Italia nu-şi permite un al doilea lockdown, o a doua perioadă de carantină la nivel naţional, complectând că, datorită acordului cu Universitatea din Oxford, primele doze de vaccin vor ajunge în peninsulă până la sfârşitul anului.

În condiţiile în care, însă, de la o zi la alta creşte numărul contaminărilor Guvernul de la Roma ar putea aproba, încă din această seară, noul decret de oprire şi combatere a răspândirii coronavirusului în teritoriu, decret care cuprinde măsuri ca:

  • închiderea restaurantelor şi a altor localuri la ora 23:00,
  • reducerea procentului de călători în mijlocele de transport în comun,
  • o nouă limitare a deplasărilor de la o regiune la alta,
  • interzicerea jocurilor de fotbal între prieteni şi a petrecerilor private şi chiar slujbe fără credincioşi în biserici.

Tot în acest decret, carantina de 14 zile s-ar putea reduce la 10, ceea ce înseamnă că toţi cetăţenii care vin în Italia din România vor rămâne cu patru zile mai puţin în izolare, la finalul carantinei beneficiind de un test de diagnosticare a coronavirusului gratuit la domiciliu.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply