Noi restricții în Franța

Pe 15 decembrie, în Franța, se va încheia perioada de izolare a populaţiei la domiciliu, în vigoare din 29 octombrie, însă vor fi aplicate alte restricţii, a anunţat premierul Jean Castex şi miniştrii cu responsabilităţi în gestionarea crizei sanitar.

După o descreştere constantă, unii indicatori au început să urce în ultimele zile, astfel încât nu poate fi atinsă, înainte de 15 decembrie, ţinta de sub 5.000 de cazuri pozitive noi pe zi, fixată de guvern pentru a favoriza relaxarea restricţiilor, a precizat premierul Jean Castex.

„Ştim că sărbătorile de sfârşit de an constituie momente de risc, pentru că pot provoca o accelerare a epidemiei. Nu ne permitem să lăsăm garda jos”, a declarat Jean Castex.

Astfel izolarea va fi înlocuită cu interdicţia de a circula pe timpul nopţii între orele 20:00 şi 6:00 dimineaţa. Prezenţa în exteriorul locuinţei în acest interval orar este permisă pentru motive serioase, justificate cu documente şi cu o declaraţie derogatorie pe proprie răspundere.

Excepţie va face noaptea de Crăciun, nu însă şi cea de Revelion. 100.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi în noaptea dintre ani pentru a supraveghea respectarea restricţiilor şi a depista petrecerile clandestine.

Francezii vor fi liberi să călătorească, să meargă în vacanţă şi să se reunească în familie de sărbători, dar guvernul recomandă insistent ca adunările să se limiteze la maximum şase persoane în aceeaşi casă.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply