Noi restricţii în Europa Centrală și de Est

Europa Centrală și de Est aşteaptă Crăciunul cu reguli mai severe şi cu teste anti-Covid care au devenit deja de masă. În Republica Cehă a început programul naţional de screening, destinat voluntarilor.

Până la data de 15 ianuarie, sute de sedii vor fi pregătite să efectueze teste antigen care vor da rezultatele în 20 de minute. Concomitent, având în vedere numărul mare de infecţii, va fi reintrodusă aproape sigur interdicţia de a ieşi din casă în timpul nopţii.

În Slovacia, marea majoritate a şcolilor şi a magazinelor vor rămâne închise timp de trei săptămâni, începând cu data de 21 decembrie, iar barurile şi localurile vor fi închise.

În Polonia, începând cu data de 28 decembrie, vor fi aplicate măsuri mai rigide, centrele comerciale şi pistele de schi vor fi închise, iar de Revelion, deplasările vor fi limitate.

În Croaţia, guvernul a decis să aloce suma de 4 miliarde de euro pentru a consolida sistemul naţional de sănătate şi pentru a-i ajuta pe operatorii economici aflaţi în dificultate.

Serbia, în schimb, a anunţat o colaborare cu Rusia, în producerea vaccinului Sputnik, după ce autorităţile de la Belgrad au primit 20 de doze pe care le-au analizat la laborator.

În ceea ce priveşte România, ea a anunţat demararea iminentă a unei campanii de vaccinare, care ar trebui să înceapă la data de 27 decembrie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply