Noi restricții de sărbători în Germania, Italia și Spania

Germania intră, de mâine, în lockdown: cel mult cinci oameni se pot reuni într-o locuinţă şi nu mai mult de două familii, cu o scurtă dispensă între 24 şi 26 decembrie, când pot fi primite ceva mai multe rude apropiate.

Doar magazinele esenţiale şi băncile rămân deschise, iar târgurile de brazi pot vinde în continuare. În schimb, focurile de artificii au fost anulate.

Italia este ferecată odată cu numerele record de decese, după cele înregistrate la sfârşitul lui martie. Multe regiuni sunt în izolare parţială, cu deplasările interzise între ele din 21 decembrie până pe 6 ianuarie.

În cele cu risc maxim, omenii sunt consemnaţi în case de Crăciun şi Revelion, cu excepţia motivelor de muncă sau medicale. Târgurile de Crăciun, multe iubite de italieni, au fost interzise. Bisericile rămân deschise, Papa şi-a păstrat programul, dar este puţin probabil să participi cineva la slujbe.

Premierul Conte spune că va fi o sărbătoare fără îmbrăţişări şi pupături, însă i-a asigurat pe copii că Moş Crăciun este exceptat de la restricţiile de călătorie.

În Spania, guvernul a stabilit un set de măsuri pentru sărbători, care limitează reuniunile de familie la cel mult 10 persoane. Al doilea val al pandemiei se considera depăşit, dar în unele zone contagiunea creşte uşor, iar regiunile au autoritatea să înăsprească măsurile, după cum este cazul insulelor Baleare.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply