Noi măsuri pentru redresarea economiei Croației

Premierul Croaţiei, Andrej Plenković, a prezentat un pachet suplimentar de măsuri pentru a sprijini economia în actuala situaţie epidemiologică. Măsurile ar trebui să menţină o rată scăzută a şomajului, lichiditatea firmelor şi să asigure un declin economic mai mic decât estimările pentru acest an.

La conferinţa de presă, Plenković a anunţat ca primă măsură reducerea programului de lucru până la 70%, până acum era de cel mult 50%, reducerea numărului documentelor pe care trebuie să le prezinte angajatorul şi acordarea unui sprijin financiar lunar pentru fiecare angajat, suma maximă acordată fiind de 2.800 kuna (370 euro).

O a doua măsură se referă la introducerea unui sprijin financiar pentru firme, în funcţie de scăderea cifrei de afaceri.

„Fiecare firmă va primi un sprijin de 2.000 kuna (265 de euro) pentru o scădere a cifrei de afaceri mai mică de 40%, iar în cazul în care scăderea este de 60% sau mai mult se va acorda un sprijin financiar de 530 de euro. În plus, beneficiarii acestui sprijin din partea guvernului vor fi scutiţi şi de plata contribuţiilor la bugetul de stat”, a explicat Plenković.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply