Nivel maxim de alertă teroristă în Franţa

Franţa a declarat nivelul maximă de alertă teroristă, după ce un bărbat a ucis trei persoane într-o biserică din oraşul sudic Nisa. Primarul oraşului, Christian Estrosi, a descris fapta drept un act de barbarism islamic.

La ora nouă dimineaţă, în Basilica Notre-Dame-de-l’Assomption, din centrul oraşului Nisa, un bărbat a intrat înarmat cu un cuţit. Un paznic al bisericii şi o femeie care se ruga au fost ucişi în interiorul bisericii. Femeia prezenta tăieturi profunde în zona gâtului. O altă femeie a fugit într-o cafenea din apropierea bisericii, dar a decedat acolo, din cauza rănilor. Poliţia a ajuns în câteva minute, a împuşcat şi l-a rănit pe atacator.

La adresa Franţei s-a înregistrat un val de ameninţări din partea grupurilor islamiste din Orientul Mijlociu, după dizertaţia preşedintelui Emmanuel Macron la ceremonia de comemorare a profesorului de istorie care a fost ucis, Samuel Paty, în care preşedintele a afirmat că Franţa susţine dreptul de publicare a caricaturilor profetului Mohamed.

Adresându-se Adunării Naţionale a Franţei, premierul Jean Castex şi-a exprimat condoleanţele pentru familiile celor ucişi: „Aş vrea să le spun, doamnelor şi domnilor, că naţiunea le împărăşeşte durerea şi imensa suferinţă. Acest atac a fost laş şi barbar, şi întreaga ţară este în doliu”.

Preşedintele Emmanuel Macron a ajuns la Nisa, unde 86 de persoane au fost ucise într-un atac islamist, cu patru ani în urmă. La scurt timp după cel mai recent atac, care a avut loc la Avignon, poliţia a împuşcat mortal un presupus islamist care ameninţa trecătorii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply