Ninsori abundente în Harghita și Covasna

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP) avertizează şoferii că ninge abundent în mai multe zone din judeţele Covasna şi Harghita şi le recomandă şoferilor să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă dacă circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă.  

În cursul dimineții de miercuri ningea abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz şi DN2D Târgu Secuiesc-Ojdula, aflat la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului.  

Potrivit sursei citate, echipajele de intervenţie acţionează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate de ninsoare, în cursul nopţii trecute intervenindu-se cu 4 utilaje care au răspândit 14 tone de sare, respectiv 8 tone sare pe DN13B în judeţul Harghita şi 6 tone sare pe DN11 şi DN2D în judeţul Covasna. Reprezentanţii DRDP Brașov precizează, totodată că pe DN13B, între Praid- Borzont din judeţul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpada frământată de 1-2 cm, în timp ce celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud. 

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply