Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar al României

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, luni seara, pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al Administrației Prezidențiale:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.”

Amintim, premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite.

Acesta a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply