Negocierile pentru un acord comercial între UE şi Marea Britanie nu înaintează bine

Ministrul de externe al Irlandei, Simon Coveney, a declarat astăzi că nu înaintează foarte bine negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind ajungerea la un acord comercial, negocieri care continuă la Bruxelles.

Divergenţele dintre UE şi Londra persistă la capitolul drepturi de pescuit, legile concurenţei şi modul de implementare a reglementărilor agreate, a precizat Simon Coveney.

Dacă până la finalul anului nu se va ajunge la niciun acord, Marea Britanie şi UE vor introduce taxe şi controale vamale pentru bunurile de consum importate.

James Cleverly, ministru secretar de stat pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, a insistat că o astfel de situaţie poate fi încă evitată.

„Un acord poate fi convenit, există o oportunitate de a ajunge la un acord care să funcţioneze în interesul naţional al Marii Britanii, dar şi în interesul UE. Un lucru am învăţat din negocierile cu UE: adesea, aceste negocieri durează până în ultima clipă a ultimei zile de negociere”, a declarat James Cleverly.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply