Modificări la OUG care permite amânarea plății ratelor

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au anunțat luni, în debutul ședinței de guvern, modificări la ordonanța de urgență care permite amânarea pentru 9 luni a plății ratelor la creditele bancare pentru persoane fizice și juridice.

Ludovic Orban, premierul României:

Am înțeles că e necesar să rediscutăm OUG cu suspendarea plății ratelor

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, despre modificările aduse ordonanței de urgență:

Perioada în care clienții pot cere băncilor amânarea plății ratelor e mai lungă, de 45 de zile de la intrarea în vigoare a OUG

Nu se mai capitalizează dobânda pentru creditele ipotecare

Li se dă posibilitatea solicitanților care au restanțe să aducă creditele la zi când solicită amânarea plăților

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a scris luni pe Facebook că ordonanța de urgență care dă românilor posibilitatea de a-și amâna cu până la nouă luni plata ratelor către bănci nu este retrasă. Actul normativ urmează să fie completat în ședința de luni a guvernului, programată pentru ora 17:00.Precizare vine după ce în presă s-a scris că ordonanța respectivă a fost retrasă de Guvern.

Ordonanța prin care se amână plata ratelor de către români a fost adoptată, săptămâna trecută, de Guvern. Ministrul Finanţelor anunța atunci că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului, persoană fizică sau juridică. Durata de suspendare poate fi cuprinsă între una și nouă luni, dar aceasta nu va depăşi data de 31 decembrie 2020. Măsurile sunt prevăzute într-o ordonanță adoptată joi de Guvern.

„De la data intrarii în vigoare a OUG se poate suspenda plata ratelor la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020. Deci ordonanţa spune cu până la nouă luni, dar nu mai mult de 31 decembrie. Debitorul poate opta să suspende obligaţia de plată a ratelor scadente, aferente imprumutului pe o perioadă cuprinsă între una şi nouă luni. Am făcut acest lucru pentru că s-ar putea să fie persoane care doresc doar să suspende pe perioade de o lună, dăuă sau trei luni”, a explicat Florin Cîțu. El a mai spus că cererile se pot depune până la încetarea stării de urgență.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply