Mircea Cărtărescu la Festivalul de Literatură de la Roma

                Mircea Cărtărescu  va fi invitatul special al Festivalului Internațional de Literatură de la Roma, joi, 21 iulie 2022. Festivalul Internațional de Literatură din Roma / Letterature-Festival Internazionale di Roma, manifestare literară cu o tradiție de 20 de ani, face parte din ciclul de evenimente culturale „Estate Romana”. Festivalul propune în fiecare an o serie de serate de lecturi din texte inedite ale unor apreciați scriitori italieni și internaționali, cu intermezzo-uri coregrafice și muzică live, în spațiul feeric și deosebit de sugestiv de la Stadium Palatinum. Ediția cu numărul 21 a Festivalului, cu titlul „Timpul nostru” se află sub semnul centenarului Marcel Proust.

             Publicul va avea bucuria de a asculta, în limba originală, textul inedit Cu spatele la zid / Con le spalle al muro, scris de Mircea Cărtărescu pentru această ocazie și tradus în limba italiană de Bruno Mazzoni.

           Alături de scriitorul din România, pe scenă vor urca, în serata finală, Deborah Levy, Ben Pastor și Antonio Scurati.Intermezzo-urile muzical-coregrafice vor fi asigurate de Amir El Saffar – voce, trombă și satur, alături de trupa de dansatori MK, care vor evolua sut titlul „Canti dell’immediatezza” (coregrafie, regie și costume: Michele Di Stefano).

            Iubitorii de literatură sunt invitaţi joi, 21 iulie, de la ora 21.00, la  Stadio Palatino (Via di San Gregorio, 30, Roma) . Intrarea este gratuită și liberă, în limita locurilor disponibile.

            Participarea scriitorului român Mircea Cărtărescu a fost posibilă și datorită parteneriatului cu Ambasada României în Italia si al Accademiei di Romania in Roma, promotor al evenimentului. De altfel Mircea Cărtărescu, alături de Bruno Mazzoni, profesor universitar și cunoscut traducător de literatură română sunt protagoniştii evenimentului “Serile Acasă ale Ambasadei” care va avea loc vineri, 22 iulie 2022, la ora 19.00, la sediul Ambasadei. Pentru a lua parte la eveniment, vă rugăm să transmiteți un e-mail de confirmare a participării (nume și prenume) la adresa roma.events@mae.ro până la data de 21 iulie 2022.

         “Serile Acasă ale Ambasadei” reprezintă un format de evenimente dedicat comunității de români din Italia și prietenilor României, care urmărește, pe de-o parte, să aducă mai aproape de cetățeni personalități române consacrate, și pe de altă parte să constituie o platformă de promovare a artiștilor români din Italia.

            Ambasada își propune astfel să apropie membri de marcă ai comunității și să coaguleze un segment important al culturii române de peste granițe în jurul valorilor comune, fie că este vorba de cele europene sau de cele care definesc identitatea, tradițiile și cultura română.

Credit info si foto: culture.roma.it/festivaldelleletterature

https://www.facebook.com/roma.mae.romania

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply