Ministrul de Externe italian: „15 iunie, pentru turism, este un fel de zi europeană.”

Ministrul de Externe italian, Luigi Di Maio, a declarat, în cadrul unei emisiunii, că se lucrează pentru ca pe 15 iunie să reînceapă călătoriile în Europa.

„Lucrăm pentru ca pe 15 iunie să putem călători toţi împreună în Europa: 15 iunie, pentru turism, este un fel de zi europeană.

Trebuie să permitem structurilor noastre hoteliere să poată primi turişti străini europeni: înseamnă locuri de muncă pentru operatorii noştri. Sper ca italienii să reuşească să meargă în vacanţă în Italia, dar avem nevoie de turism străin şi mai ales de turismul german, care reprezintă o componentă foarte importantă”.

Scopul este repornirea turismului în toată Europa pe 15 iunie: „Va fi un fel de zi europeană. Germania îşi propune să se redeschidă pe 15 iunie, să încercăm să repornim toţi împreună”.

După părerea ministrului Di Maio, însă, trebuie „să putem asigura turiştii că pot veni în vacanţă în Italia, în siguranţă”. Din acest motiv, este necesar ca „toate regiunile să dea indicaţii coerente turiştilor; nu pot exista măsuri diferite”.

„Voi discuta cu preşedintele Regiunilor italiene în zilele următoare, dar sunt sigur că ministrul Boccia va face o treabă excelentă de coordonare, pentru că avem nevoie ca Regiunile să nu impună măsuri ; altfel, turistul nu ştie cum să se deplaseze de la o regiune la alta”, a concluzionat Di Maio

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply