Masca de protecţie devine obligatorie în locurile publice închise din Franța

În Franţa, masca de protecţie devine obligatorie de săptămâna viitoare în toate locurile publice închise din ţară, a anunţat astăzi premierul Jean Castex.

În ultimele zile au fost observate semne de revenire a epidemiei, deocamdată uşoare, dar pe care autorităţile fac eforturi să le ţină sub control, după cum a asigurat ministrul sănătăţii, azi-dimineaţă, într-un interviu acordat postului public de radio.

Spre deosebire de ce s-a întâmplat în martie-aprilie, când a fost afectat în special sfertul nord-estic al Franţei, acum se constată o creştere a numărului de cazuri nou confirmate în regiunile vestice de pe Coasta Atlanticului.

Medicii epidemiologi pun această revenire uşoară a epidemiei pe seama plecării în vacanţă a unor grupuri importante de persoane dintr-o regiune în alta a ţării, precum şi a faptului că s-a intensificat testarea.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, le-a recomandat autorităţilor locale să impună cât mai curând masca obligatorie în spaţiul public, întrucât numărul persoanelor infectate depăşeşte media naţională. Ministrul sănătăţii a mai spus că a primit în ultimele zile semnale şi din partea spitalelor pariziene că a început să crească uşor numărul de apeluri la urgenţă, precum şi cel al pacienţilor COVID care au avut nevoie de internare în spital.

Olivier Veran a făcut apel la prudenţă: „asistăm la semne uşoare de revenire a epidemiei. De aceea, le cer francezilor să rămână extrem de vigilenţi, să rămână activi. Nu este nevoie de decrete pentru a fi vigilenţi, nu este nevoie de legi pentru a ne proteja împotriva virusului”.

Guvernul francez pregăteşte baza legală pentru ca masca de protecţie să devină obligatorie în toate locurile publice închise la nivel naţional, în prezent regula fiind impusă doar pentru transportul în comun.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply