Marea Britanie va testa aspirina ca potenţial tratament pentru COVID-19

Aspirina, medicament utilizat de obicei pentru subţierea sângelui, va fi acum evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19, în cadrul unuia dintre cele mai mari teste clinice desfăşurate în Marea Britanie şi care vizează o serie de potenţiale tratamente împotriva COVID-19.

Pacienţii infectaţi cu coronavirus prezintă un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge din cauza trombocitelor hiperreactive, fragmente celulare care ajută la oprirea sângerării.

Aspirina este un agent antiplachetar care poate reduce riscul formării cheagurilor, relevă site-ul testului clinic RECOVERY.

„Este clar justificat a crede că aceasta [aspirina] poate fi benefică şi, în plus, este şi sigură, ieftină şi disponibilă la scară largă”, a declarat Peter Horby, investigator în cadrul testului clinic.

Cel puţin 2.000 de pacienţi vor primi aleatoriu 150 mg de aspirină zilnic, împreună cu medicamentaţia obişnuită. Datele obţinute de la aceşti 2.000 de pacienţi vor fi comparate cu datele obţinute de la alţi 2.000 de pacienţi care primesc tratament standard.

Alte tratamente evaluate în cadrul testului RECOVERY includ antibioticul azitromicină şi un cocktail de anticorpi marca Regeneron utilizat şi în Statele Unite pentru tratarea preşedintelui Donald Trump, diagnosticat pe 2 octombrie cu COVID-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply