MAI pune la dispoziție o linie TelVerde unde românii din străinătate se pot informa despre Coronavirus

Începând cu data de vineri, românii din străinătate au la dispoziție o linie telefonică dedicată pentru a se informa cu privire la noul coronavirus (COVID-19), se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.  

 Românii care locuiesc în afara țări pot apela +4021.320.20.20 pentru a cere informații despre COVID-19.

Cei care locuiesc  în România pot apela 0800 800 358 pentru a cere informații.

   „La TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită  răspândirea acestei afecţiuni. Totodată, având în vedere nevoia de informare a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaţionalizată o linie dedicată celor din afara ţării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice reţea şi având tarif normal”, se precizează în documentul citat. 

  Conform MAI, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va lua măsuri în cazul în care se va dovedi necesară mărirea capacităţii de preluare a apelurilor liniei telefonice TelVerde.  

 „În ceea ce priveşte persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 26) cu privire la Coronavirus. Odată cu operaţionalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgenţă, întrucât cetăţenii pot solicita informaţii direct de la specialişti pe linia dedicată de informare”, potrivit comunicatului oferit de MAI.   

 În România există 3 cazuri confirmate de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienţi este bună, informează MAI.  

 „Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staţionară, acesta neavând febră şi nici o evoluţie negativă”, se mai arată în comunicat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply