MAE: Atenţionare pentru românii care călătoresc în Grecia

Toate persoanele care vor intra în Grecia de vineri până pe 7 ianuarie 2021, pe la frontierele terestre, aeriene sau maritime, vor fi obligate să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de trei zile, a informat, joi, Ministerul Afacerilor Externe.

Această măsură este adăugată la celelalte condiţii care sunt deja în vigoare, respectiv obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat, completarea formularului PLF şi, în cazul intrărilor pe la frontierele rutiere, efectuarea unui test rapid, cu rezultat imediat.

Măsurile vin în contextul în care starea de carantină a fost prelungită în Grecia, până la data de 7 ianuarie, pe fondul eforturilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Totodată, conducătorii auto de transport internaţional de mărfuri sunt exceptaţi de la obligativitatea autoizolării dacă se află în tranzit sau dacă preiau marfă din Republica Elenă şi părăsesc imediat teritoriul acestui stat. În situaţia în care preluarea mărfii are loc la mai multe zile după sosirea în Grecia, transportatorul are obligaţia de a intra în autoizolare până la momentul plecării sau până la expirarea perioadei de trei zile.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze temeinic anterior deplasării în străinătate şi să respecte cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply