Madridul şi oraşele mari, supuse unor noi restricţii

În Spania, guvernul a decis să impună restricţii şi în Madrid şi în alte nouă oraşe din jurul acestuia, dar autorităţile locale refuză să le aplice.

Capitala şi oraşele mari cu peste 100.000 de locuitori sunt supuse, de astăzi, unor noi restricţii privind deplasarea. Pe baza unor criterii care ţin cont de rata de infectare, procentul de persoane testate pozitiv şi ocuparea locurilor la Terapie Intensivă, Ministerul Sănătăţii obligă administraţiile regionale să închidă oraşele afectate.

Astfel, în Madrid şi în localităţile din jurul capitalei, magazinele ar trebui să închidă la 10:00 seara, restaurantele şi barurile – la ora 23:00. Capacitatea localurilor trebuie redusă la 50%, iar grupurile se reduc de la 10 la 6 persoane.

Deplasările în şi din oraşele afectate sunt interzise, cu excepţia celor necesare la locul de muncă, la şcoală, pentru aprovizionare şi la medic sau pentru îngrijirea persoanelor în vârstă sau bolnave.

Măsurile nu sunt agreate de conducerea Guvernului Regional al Madridului, care a anunţat că studiază un recurs prin care să atace ordinul ministrului sănătăţii. De asemenea, a precizat că, pentru a controla persoanele care trebuie să stea în izolare sau în carantină, a permis accesul poliţiei la datele medicale ale pacienţilor.

Spania a raportat ieri peste 11.000 de cazuri de COVID-19, din care 4.800 doar în regiunea Madrid.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply