Madridul se aşteaptă la creşterea cazurilor de COVID-19

La şase luni de la declanşarea pandemiei de coronavirus, numărul contaminărilor creşte rapid în toată Europa, cu cele mai multe cazuri în Franţa, Spania şi Marea Britanie.

În Spania, Madridul ar putea decide izolarea anumitor cartiere sau districte unde se înregistrează aproximativ 100 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Unii experţi au anticipat creşterea cazurilor de COVID-19 după vacanţă şi odată cu începerea noului an şcolar, avertizând că este nevoie de restricţii în capitală.

Autorităţile locale au recomandat în anumite cartiere din Madrid, unde se înregistrează o densitate mare de populaţie, izolarea voluntară şi limitarea deplasărilor, dar nu exclud acum impunerea unor măsuri drastice.

Cel mai afectat este sudul Madridului, mai aglomerat decât alte zone, de aceea primăria a făcut apel la cetăţeni să evite întâlnirile în grupuri mari.

Nici un scenariu nu este exclus, au precizat primarul şi viceprimarul Madridului. Tot în capitală, poliţia a intervenit dimineaţă la evacuarea unei saune, care a devenit discotecă pe timp de pandemie, peste 70 de persoane sărbătoreau un eveniment fără nicio măsură de siguranţă sau protecţie. Toţi participanţii la eveniment şi proprietarul localului au fost amendaţi.

La fel ca în capitală, în restul Spaniei apar tot mai multe cazuri în şcoli şi grădiniţe, unde se procedează imediat la izolarea claselor în care sunt descoperiţi copiii sau profesorii contaminaţi.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply