Londra intră în zona de pandemie agravată

De la miezul nopţii, aproape 11 milioane de britanici din sudul Angliei vor intra în cea mai severă zonă de risc pandemic. Vor fi impuse restricţiile cele mai severe, asemănătoare unei carantine.

Între aceste zone se află şi capitala ţării, Londra, unde se înregistrează o creştere îngrijorătoare a numărului de infectări. Acum câteva zile a fost descoperită o mutaţie a virusului în apropiere de Londra, care ar fi, în parte, responsabilă de noua situaţie pandemică.

„Am identificat o mutaţie a coronavirusului care ar putea fi asociată cu propagarea rapidă a virusului în sud-estul Angliei. Studii inioţială sugerează că această variantă a virusului este mai contagioasă. Până acum am identificat peste 1.000 de cazuri de îmbolnăviri cu această mutaţie a virusului, predominant în sud-estul Angliei, dar au fost semnalate îmbolnăviri în aproape 60 de alte locaţii, iar numărul infecţiilor creşte rapid”, a declarat Matt Hancock, ministrul sănătății britanic.

Ministrul britanic al sănătăţii spune că mutaţii similare ale coronavirusului au fost identificate şi în alte ţări, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost informată de situaţia din Marea Britanie.

Pe ansamblu, situaţia, în Anglia în special, rămâne dificilă. Peste 60% din populaţie, care înseamnă 34 de milioane de oameni, trăieşte în zone unde sunt impuse cele mai severe restricţii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply