Localurile din Mallorca vor fi închise până la sfârşitul sezonului

Localurile din Mallorca au fost închise, vina aparţinând unor grupuri de turişti germani şi britanici, ale căror bravade, în oraşele Magaluf şi El Arenal, au făcut turul web-ului în „câteva videoclipuri în care apăreau în stare avansată de ebrietate, ignorând complet regulile de distanţare anti-COVID-19” impuse de Guvernul spaniol.

Astfel, printr-o ordonanţă de urgenţă, administraţia a decis să închidă toate localurile destinate vieţii de noapte, iar pentru cei care organizează petreceri private există amenzi de până la 600.000 de euro.

Între timp, ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la excesele turiştilor germani aflaţi pe insulă.

„Trebuie să fim foarte atenţi ca Mallorca să nu devină un al doilea Ischgl”, a spus el, referindu-se la localitatea din regiunea Tirol, capitala „vieţii de noapte a Alpilor”, unde a apărut recent un grav focar.

Mallorca însă, care-şi bazează cea mai mai mare parte a economiei sale pe turism, nu a primit cu bucurie noile măsuri, iar peste 500 de angajaţi din cluburile şi discotecile Arenal şi Magaluf au protestat împotriva acestora. Potrivit Biroului de Turism: „Marea majoritate a turiştilor respectau regulile distanţării într-un mod exemplar.”

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply