„Lipatti Special” – ediție online, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Duminică, 17 mai 2020, începând cu ora 11:00, începe programul socio-cultural de mare succes „Lipatti Special” Ediție Online.

Conform traditiei deja create, în fiecare Duminică Centrul de Excelență Casa Artelor „Dinu Lipatti’’ își invită publicul la o nouă întâlnire culturală pe paginile sale de socializare – Facebook, Instagram, Youtube , de această dată lansând în mediul online programul socio-cultural de mare succes „Lipatti Special”, un program unic în România.

Astfel, evenimentele artistice realizate de Casa Lipatti, devin accesibile tuturor iubitorilor de Artă și de Muzică din toată țara, indiferent de încercările și greutățile pe care le intâmpină zi de zi.

Prin intermediul programului lunar „Lipatti Special”, de-a lungul celor opt ediții organizate la Casa Artelor „Dinu Lipatti” în 2019 și la începutul anului 2020, peste 700 de persoane cu dizabilități, precum și însoțitorii acestora, au avut posibilitatea să se întâlnească cu artiști excepționali, cu mari personalități ale culturii românești și să socializeze într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei.

Acesta a fost creat din dorința Directorului fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, pianista și regizoarea Alice Barb, de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități, precum și însoțitorilor acestora și de a le oferi lunar acces la Artă și Cultură.

Așadar, duminica aceasta, de la ora 11:00, publicul de toate vârstele este invitat să urmărească transmisiunea în regim de Premieră a Spectacolului de teatru pentru copii şi oameni mari „Ţărăncuţa cea isteaţă”, un spectacol plin de umor şi voie bună susţinut de actorii Claudia Negroiu şi Dan Apăvăloaie, membri ai companiei de teatru Gestual Art.

La ora 13:00,  Casa Artelor „Dinu Lipatti” o să ofere cu drag un Album de fotografii, care au imortalizat cele mai frumoase  și cele mai emoționante momente din cadrul celor opt ediții de până acum ale Programului nostru.

Începând cu ora 17:00, sunteți invitați să faceți o plimbare în pași de dans prin Bucureștiul interbelic, urmărind transmisiunea în regim de Premieră a Recitalul Extraordinar de muzică românească interbelică susţinut de tenorul Vlad Miriţă şi de pianistul Alexandru Burcă.

Vlad Miriţă a fost solist al primei scene lirice a ţării până în anul 2014, ulterior devenind unul dintre cei mai de succes artiști români ai genului crossover, care în prezent desfășoară o bogată activitate concertistică.

Alexandru Burcă este angajat al Teatrului National de Operetă şi Musicall „Ion Dacian”. Din anul 2005 colaborează cu muzicieni şi artişti renumiţi susţinând concerte în ţară şi străinătate. Programul celor doi artişti cuprinde piese nemuritoare din repertoriul interbelic precum: „Iubesc femeia”, „Zaraza”, „Sub balcon”, „Drumu-i lung”.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply