LA  MULTI  ANI,  ITALIA !

         Astăzi se aniversează Ziua națională a Italiei sau Ziua Republicii . In data de 2 iunie 1946 poporul italian a decis proclamarea Republicii Italiene, renunţând la  monarhia constituțională (Regatul Italiei) condusă de Casa de Savoia.

       Evenimentul rămâne în istorie ca unul de primă importanță în destinul ţării .  2 iunie este considerată ziua în care s-a născut Italia modernă, atunci când italienii  şi-au ales prin vot la referendum forma de guvernământ.

      Cu această ocazie  s-a folosit, pentru prima oară, votul universal în Italia. În urma votului, Curtea Supremă a proclamat nașterea Republicii Italiene.

       Astăzi şi românii din Italia sărbătoresc. In Peninsulă se află cea mai mare comunitate de români din diaspora. In cele 3 decenii de emigraţie , peste un million şi jumătate de suflete şi-au construit un destin pe pământ Italian. Românii sunt bine integraţi şi se află pe primul loc în rândul comunităţilor de străini. Mulţi şi-au deschis afaceri sau s-au implicat în viaţa comunităţilor locale. Italia a devenit “acasă” pentru mii de copii cu părinţi români.

LA MULTI ANI, ITALIA !!!


Credit foto : https://www.facebook.com/photo?fbid=380469597442032&set=a.316852353803757

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply