La mulți ani, Gheorghe Hagi!

Astăzi 5 februarie 2021, legenda fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, împlinește 56 de ani.

Supranumit „Ucenicul vrăjitor”, „Regele fotbalului românesc” și „Maradona din Carpați”, s-a născut pe data de 5 februarie 1965, în comuna Săcele din județul Constanța.

Performanțele sale ca fotbalist nu au fost egalate până în prezent de un alt jucător român.

A început fotbalul la FC Farul, apoi a fost legitimat la Sportul Studențesc și la Steaua.În străinătate a evoluat pentru echipele Real Madrid, Brescia Calcio și Galatasaray Istanbul.

Are 126 de selecții  în naționala României pentru care a înscris 35 de goluri. A purtat de 55 de ori banderola de căpitan, iar numărul de prezențe la cupele europene este remarcabil, 95 de jocuri, cu 32 de goluri înscrise.

Ca antrenor a pregătit naționala țării noastre și formațiile de club, Politehnica Timisoara, Steaua,Galatasaray și Bursaspor.

În anul 2009 a înființat Academia de fotbal de la Ovidiu (care-i poartă numele) și a pornit în campionatul Ligii a-III-a cu echipa de seniori FC Viitorul, cu care a promovat în primul eșalon. Ca manager și antrenor a câștigat cu FC Viitorul, titlul national în 2016, apoi Cupa României și Supercupa României.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply