LA  MULŢI  ANI,  AMERICA!

                   4 iulie – Ziua Independenţei SUA

             Ceremonii şi focuri de artificii  au loc astăzi în toată lumea acolo unde comunităţile de americani şi nu numai serbează Ziua Independenţei. Data de 4 iulie înseamna ziua Declarării Independenţei americanilor de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană . Iar din 1776  când cele 13 colonii americane își declarau independența de Imperiul Britanic,americanii  îşi celebrează valorile naţionale deşi Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională abia  în 1870, la aproape un secol de la Revoluția Americană.

                În prezent, pe tot globul ziua de 4 iulie este marcată prin arborarea steagului american, discursuri , ceremonii, parade, petreceri sau picnicuri. Cel mai adesea , pe mesele americanilor nu lipsesc în această zi hot-dogs şi hamburgeri, porumb copt, limonadă, bere, pepene roşu şi plăcintă cu mere şi îngheţată.

             În SUA  trăieşte o comunitate foarte mare de români care au ales să emigreze încă din  1895, venind din Transilvania, Bucovina și Banat, aflate atunci în componența Imperiului Austro-Ungar.

            Diaspora românească de aici reprezintă, dupa standardele americane, un grup etnic de mărime mijlocie, estimându-se că în SUA trăiesc în prezent peste 1 milion de persoane. Cele trei mari zone de concentrare ale comunității româno-americane din SUA sunt New York, California și Midwest, iar topul primelor patru orașe de reședință este format din New York, Los Angeles, Chicago și Detroit.

            Un segment important al comunității române din SUA este reprezentat de cei aproximativ 4000 profesori și studenți români sau de origine română care ăți desfașoară activitatea în universități din aproape toate statele SUA.

Credit info : mae.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply