La Bordeaux şi Marsilia au intrat în vigoare o serie de restricții

La Bordeaux şi Marsilia, precum şi în câteva zeci de localităţi din jurul acestor metropole, au intrat în vigoare, de astăzi, o serie de restricţii pentru a împiedica propagarea virusului, după ce aceste zone s-au aflat, în ultimele zile, în capul listei cu cele mai multe contaminări.

Evenimentele culturale sau sportive în aer liber sunt permise cu participarea unui public de cel mult 1.000 de persoane, faţă de 5.000, cât este voie în restul ţării, respectându-se, desigur, distanţarea fizică.

Evenimentele private şi adunările de persoane în parcuri, pe plajă sau pe malurile râului sunt limitate la 10 persoane, masca devine obligatorie şi în exterior, pe tot parcursul zilei sunt limitate vizitele în centrele de îngrijire a vârstnicilor, restaurantele şi barurile închid mai devreme, toate evenimentele culturale pentru Zilele Europene ale Patrimoniului, de la sfârşitul săptămânii, au fost anulate.

Măsuri similare au fost adoptate şi pentru Departamentele Nord şi Pas de Calais. Chiar dacă situaţia nu pune încă presiune pe spitale, majoritatea celor depistaţi pozitiv fiind asimptomatici, autorităţile franceze vor să evite, cu orice preţ, repetarea crizei din martie-aprilie.

Premierul Jean Castex le-a dat libertate prefecţilor să acţioneze local şi să impună măsuri de blocare a răspândirii virusului, subliniind că viaţa socială, economică şi culturală nu trebuie oprită.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply