Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate

jocurile olimpice jocurile olimpice

Seiko Hashimoto, ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, a declarat că ar putea fi luat în calcul ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar urma să aibă loc în perioada 24 iulie-9 august, să înceapă mai târziu, dacă epidemia de coronavirus pune în pericol desfăşurarea evenimentului, potrivit Digi24.

Cu toate că Dick Pound, cel mai vechi membru al CIO, a declarat că este „imposibilă amânarea evenimentului sau organizarea sa în alt oraş”, Seiko Hashimoto a afirmat, marţi, că s-ar putea ca începerea Jocurilor să aibă loc „un pic mai târziu în anul 2020, întrucât contractul pe care Comitetul organizator l-a semnat cu CIO prevede organizarea Jocurilor până la finele anului 2020”.

„Acest lucru ar putea fi interpretat ca fiind permisă o amânare”, a spus Hashimoto.

În același timp demnitarul a mai adăugat că sunt foarte determinați ca marele eveniment să fie organizat de Japonia.

În virtutea acordului de organizare, dreptul de anulare a Jocurilor aparţine Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

„CIO este total determinat să organizeze Jocuri Olimpice de succes la Tokyo începând cu data de 24 iulie”, a declarat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, în timpul unei conferinţe de presă telefonice destinate presei nipone.

„Suntem în strânsă cooperare cu autorităţile nipone, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Comitetul olimpic chinez şi alte comitete olimpice naţionale”, a explicat preşedintele instanţei olimpice mondiale.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply