Italia se pregăteşte să prelungească cu trei luni starea de urgenţă

Italia se pregăteşte să prelungească cu trei luni starea de urgenţă instituită la sfârşitul lui ianuarie din cauza pandemiei de coronavirus. Odată cu votul din parlament va fi anunţată şi extinderea listei de ţări cu risc ridicat de contaminare cu care Italia a întrerupt toate legăturile aeriene pentru a se proteja de contaminările de import.

Ţările noi cu care Italia vă tăia orice fel de legătură aeriană sau terestră vor fi anunţate astăzi în parlament, când se va vota totodată şi prelungirea stării de urgenţă, probabil nu până la sfârşitul anului, ci până la 31 octombrie – scrie presa italiană.

În condiţiile în care, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Roma, în prezent curba epidemică, cu aproximativ 200 de noi îmbolnăvit pe zi, nu permite o altă relaxare a restricţiilor vor fi prelungite actualele măsuri anti-COVID-19.

Măştile de protecţie rămân obligatorii în interior, unde nu se poate respecta distanţa de un metru între persoane, toate localurile publice trebuie să aibă în continuare la intrare gel dezinfectant, în vreme ce clienţii vor trece prin controale ale temperaturii.

Încă nu se vor deschide discotecile, aşa cum era prevăzut iniţial, şi nu se pot relua sărbătorile oraşelor.

Da-i o nota Articolului

2.8 / 5. Numarul de voturi: 11

leave a reply