Italia ar putea impune carantina parţială

Al doilea val al pandemiei de coronavirus se amplifică în Europa, iar numeroase state impun restricţii mai dure în încercarea de a opri îmbolnăvirile.

Italia, ţară care a fost epicentrul pandemiei în primăvară, ar putea impune carantina parţială. Ministrul sănătăţii de la Roma va anunţa care dintre cele 20 de regiuni cu cazuri în creştere vor fi izolate.

Potrivit noului decret cu măsuri anti – COVID, Italia se împarte în zone roşii, portocalii şi verzi. Clasificarea unei regiuni într-unul dintre cele trei şi scenarii indicate va fi decisă de Ministerul Sănătăţii prin ordin, pe baza unor parametrii de referinţă, cum ar fi gradul de contaminare, focarele şi situaţia ocupării locurilor din secţiile de terapie intensivă din spitale.

Lombardia, Piemonte, Calabria, Alto Adige şi Vale de Aosta sunt regiunile care ar putea fi declarate zone roşii, fiind obligate ulterior să impună populaţiei o perioadă de izolare totală de 15 zile.

Polia, Liguria şi Veneto sunt la acest moment între zona portocalie şi cea verde, în timp ce Campania, din care face parte şi Napoli, ar putea trece în zona roşie dacă şi astăzi se înregistrează o creştere de noi cazuri.

La nivel naţional de mâine sunt interzise deplasările între orele 22:00 şi 5:00 dimineaţa, capacitatea transportului public va fi redusă la 50%, muzeele şi centrele comerciale se vor închide la sfârşit de săptămână.

Până la 3 decembrie, se va lucra de acasă la cele mai înalte niveluri posibile atât în Administraţia publică, dar şi în sectorul privat. Totodată, sunt interzise croazierele şi concursurile de orice fel şi se închid sălile de pariuri şi jocuri.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply