Islanda, masuri mai strice dar poate insuficient de stricte.

Guvernul islandez a anunțat interzicerea adunării a 20 de persoane sau mai multe, începând de marți, 24 martie 2020. Aceste măsuri sunt puse în aplicare pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu COVID-19 în Islanda. Islanda este o insula cu o populatie de aproximativ 360.000 de locuitori care incearca sa mentina un echilibru intre sistemul economic si sistemul de sanatate.

Cateva actiuni introduse pentru a minimiza raspindirea COVID19:

  • Toate adunările la care participă peste 20 de persoane sunt interzise pe toată durata pandemiei, aceasta include spații publice și private.
  • Oamenii trebuie să se asigure că păstrează o distanță de cel puțin doi (2) metri între persoane.
  • În toate afacerile și locurile de muncă, nu mai mult de 20 de persoane ar trebui să partajeze un spațiu. Aceasta include transportul în comun și operațiuni similare.
  • Magazinele alimentare și farmaciile sunt excluse de la această regulă și pot avea până la 100 de clienți simultan. Zonele comune trebuie să fie organizate astfel încât să poată fi menținută o distanță de cel puțin doi (2) metri între persoane. Magazinele alimentare mai mari de 1000 de metri pătrați pot adăuga câte un client la fiecare 10 metri patrati suplimentari până la maximum 200 de clienți simultan.Decizii de a lucra de acasa sau de a mentine distanta intre persoane.
  • Piscinele, sălile de fitness, pub-urile și sălile de dans, aparate de slot și muzee vor fi închise pe toată durata.
  • Sunt interzise operațiunile și serviciile care necesită un contact strâns între persoane sau un contact strâns de risc. Aceasta include cluburi sportive, coafoare, saloane de înfrumusețare, saloane de masaj și activități similare. Acest lucru include în plus toate activitățile sportive în care utilizarea echipamentului este împărțită între participanți (inclusiv teleschiuri).

Articol trimis de: Teodor ( Reykjavik – Islanda)

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 3

leave a reply