In România va fi  un Grup de Luptă Permanent al NATO

     La reuniunea miniștrilor apărării din NATO, s-a decis înființarea de noi grupuri de luptă permanente în Europa. Unul dintre acestea ar urma să fie în România, sub comanda Franței. După acordul politic de la Bruxelles , urmează ca Alianța să ceară avizul autorităților militare din țările în care se vor instala trupe permanente. Comandanţii militari urmează să stabilească detaliile pentru desfăşurarea acestor grupuri de luptă în flancul sud-estic,drept răspuns la acumularea de trupe ruse la frontierele Ucrainei, a declarat  Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, conform Agerpres.

     Instalarea de noi grupuri de luptă în aceste regiuni face parte din strategia defensivă a NATO, împotriva agresiunii Rusiei. 

       Secretarul general al Aliantei a mai precizat că șefii militari vor lucra la un plan detaliat și vor veni cu un răspuns clar în câteva săptămâni, arată un comunicat NATO. Totodata documentul informeaza ca urmeaza sa fie alocat un buget suplimentar de 270 de miliarde de dolari pentru apărare.

       Vasile Dîncu , Ministrul Apărării Naționale a afirmat la postul de televiziune public, că a solicitat tuturor statelor NATO sprijin pentru constituirea unui grup de luptă în România. Acesta ar urma sa fie construit pe modelul deja existent in țările baltice și Polonia.

     Primele grupuri au fost infiintate incă din 2017, in timpul unei alte crize declanșate de Federația Rusă, după ce a anexat ilegal Peninsula Crimeea.

Mai multe informatii si credit foto  https://www.nato.int/cps/en/natohq/index.htm

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply