În Regatul Unit situaţia pandemică se agravează

Irlanda de Nord va intra în carantină naţională din a doua zi de Crăciun, carantina va dura şase săptămâni. Ţara Galilor va intra în carantină naţională din 28 decembrie, pe termen nelimitat, însă situaţia va fi evaluată o dată la trei săptămâni.

Scoţia a avertizat că urmează restricţii şi mai severe sau chiar o nouă carantină naţională după sărbători. În Anglia, care s-a aflat în carantină naţională până acum două săptămâni, numărul infecţiilor continuă să crească alarmant.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock a declarat că „în sud-estul Angliei numărul infectărilor a crescut cu 46% în ultima săptămână, numărul spitalizărilor a crescut cu mai bine de o treime. Din această cauză este nevoie să introducem cele mai severe restricţii pe arii mult mai întinse.”

Noile restricţii vor intra în vigoare la miezul acestei nopţi şi vor afecta 38 de milioane de englezi, mai bine de jumătate din populaţie. Socializarea în interior este interzisă, magazinele neesenţiale sunt închise, întreg sectorul ospitalier este închis, iar călătoriile în afara zonei de reşedinţă sunt limitate.

Restricţiile vor fi suspendate însă vreme de cinci zile săptămâna viitoare, pe perioada Crăciunului.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply