În Marea Britanie se elimină anumite restricţii

În Marea Britanie, de astăzi, se elimină unele restricţii impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Se întâmplă în oraşul Leicester, din Anglia, dar şi în Ţara Galilor.

Anglia, unde strategia este coordonată de premierul Boris Johnson, a ridicat prima restricţiile, dar în scurtă vreme au apărut focare de infecţie, iar la Leicester situaţia a devenit atât de gravă încât a fost nevoie de reintroducerea celor mai severe măsuri de carantină. Situaţia este acum sub control, ceea ce permite şi aici să fie redeschise pub-urile şi restaurantele.

În Ţara Galilor sunt permise grupuri de până la 30 de persoane pentru evenimente sau întâlniri în aer liber. Premierul Ţării Galilor, Mark Drakeford, a mulţumit oamenilor care au respectat regulile, ceea ce a permis reducerea considerabilă a prevalenţei virusului. El a anunţat şi alte relaxări multaşteptate: „Pub-uri, baruri, restaurante şi cafenele se vor putea redeschide în interior.”

De asemenea, copiii mai mici de 11 ani nu mai trebuie să respecte distanţarea socială de 2 metri şi îşi vor putea îmbrăţişa din nou bunicii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply