În Franţa, şcolile se redeschid pe 22 iunie

În Franţa, şcolile se pregătesc să îşi primească toţi copiii în clase începând de luna viitoare. Ministrul Educaţiei a anunţat astăzi că măsurile de securitate sanitară aplicate în unităţile de învăţământ vor fi readaptate.

Creşele, grădiniţele, şcolile şi gimnaziile vor fi redeschise toate de luni, 22 iunie, iar elevii vor fi obligaţi să revină în bănci.

Guvernul francez a decis ca din 11 mai să aibă locul reluare treptată a procesului de învăţământ pe bază de voluntariat şi cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi de distanţare.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a anunţat astăzi că se va renunţa la limitarea de 15 elevi în clasă şi se va trece de la cei patru metri pătraţi distanţa dintre bănci, la un metru lateral între doi elevi.

Fiecare şcoală va trebui să îşi adapteze spaţiile prin îndepărtarea dulapurilor şi altor mobile din clase pentru a face loc băncilor. La licee se aplică în continuare frecventarea cursurilor pe bază de voluntariat.

Ministrul Educaţiei precizează că din 11 mai au revenit la şcoală aproximativ 50% dintre copii, însă nu în fiecare zi.

Elevii francezi vor mai avea două săptămâni de şcoală, până pe 4 iulie, când începe vacanţa de vară. Autorităţile consideră că acestea vor fi un bun test pentru a pregăti deschiderea noului an şcolar la 1 septembrie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply