În Franţa, Ministerul Educaţiei va relaxa protocolul sanitar din şcoli

Închiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare în cazul apariţiei unui caz pozitiv de coronavirus nu va mai fi automată, a anunţat ministrul educaţiei naţionale, Jean-Michel Blanquer.

Abia după apariţia a peste trei cazuri, în aceeaşi clasă, se poate lua decizia închiderii clasei respective şi nu a întregii şcoli. Când sunt confirmate până la trei cazuri, copiii testaţi pozitiv sunt plasaţi în izolare la domiciliu, iar ceilalţi îşi continuă activitatea, a explicat ministrul.

„Suntem la 2000 de clase închise, desigur este o cifră care se schimb de la o zi la alta şi care va scădea fără îndoială în zilele următoare odată cu aplicarea noului protocol. Acesta se bazează pe mai multe cercetări potrivit cărora copiii se contaminează foarte puţin între ei şi există o foarte slabă transmitere a virusului de la copii la adulţi. Noul protocol ne va permite să avem tot mai puţine clase închise”, a spus ministrul francez Jean-Michel Blanquer.

În Franţa, toate creşele, grădiniţele, şcolile şi liceele au fost deschise la 1 septembrie cu toţi elevii prezenţi în clase, cu aplicarea unor măsuri de protecţie sanitară, însă fără distanţare.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply